Omgeving

 

Ons Bed & Breakfast ligt in Assendelft, dit is een dorp in de Zaanstreek. De Zaanstreek is een streek in Nederland en één van de oudste industriegebieden van Europa.Het ligt in de provincie Noord-Holland aan, en ten noorden van, het Noordzeekanaal. De Zaanstreek ligt aan weerszijden van de Zaan, die via het Noordzeekanaal uitmondt in het IJ en bevaarbaar is voor kleine kustvaarders. De inwoners van het gebied worden Zaankanters genoemd.

 

Ter hoogte van Zaandijk, in het noorden van Zaandam, ligt de Zaanse Schans, een super leuk openluchtmuseum van oude Zaanse woningen, pakhuizen en molens die in de jaren 50 en 60 vanuit de streek naar hier zijn overgeplaatst.

Amsterdam

Binnen 20 minuten zit je in het hartje van Amsterdam. In onze hoofdstad valt meer dan genoeg te beleven. Denk aan verschillende musea; Rijksmuseum, Stedelijk Museum, van Gogh Museum, Anne Frank Huis, Nemo en nog veel meer. 

Alkmaar

In Alkmaar is een hoop te zien en op 25  minuten afstand van ons Bed & Breakfast. Op vrijdag vindt hier de Kaasmarkt plaats, Alkmaar is namelijk ook de Nederlandse Kaasstad. De stad mag zich al jaren één van de beste winkelsteden van Nederland noemen. Dwalend langs de monumenten zul je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Een Prachtstad die ook nog eens slechts een kwartier van het Noordzeestrand ligt. 

Haarlem

Ook Haarlem is een geweldig leuke stad en binnen 25 minuten te bereiken met de auto. . Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés.  Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. De ideale bestemming voor een dagtrip, ook met kinderen. 

Strand 

Vlak bij het Bed & Breakfast zijn de Noord-Hollandse stranden, zoals; Castricum aan Zee, Wijk aan zee, Egmond aan Zee, IJmuiden aan Zee en Zandvoort. Op de verschillende stranden kun je genieten van een wandeling, goed eten en drinken en misschien zelfs een lekker zonnetje. En dat alles op ongeveer 20 minuten afstand. 

Let’s Connect
  • Facebook Basic Black

Siem-Jan & Chantal Engel
Dorpsstraat 136 – 1566AP Assendelft (NH) – Nederland
tel: +31 (0)75 687 5939      e-mail: engel@tisvoordebakker.nl